Bygg ett smart garage för din bil

Ska du bygga ett garage? Grattis! Här har vi samlat några tips som är bra att tänka på inför ditt byggande. I de flesta fall krävs bygglov för att uppföra ett garage, men det finns även undantag från bygglovsplikten. Börja därför alltid med att kontakta din kommun för att se vilka regler som gäller för just ditt område.

Garaget kan byggas som ett attefallshus

Du kan bygga ett garage som ett attefallshus utan bygglov. Däremot måste du göra en anmälan till kommunen och invänta startbesked innan du sätter igång. För att göra bygget så enkelt som möjligt kan du använda en färdig byggsats. Du kan hitta många byggsatser av hög kvalitet på Sorselestugan som är anpassade efter attefallsreglerna.

Planera för mer än plats för bilen

Många är i behov av extra förvaring för sina sommarmöbler, gräsklippare, cykel osv. Därför är det viktigt att använda rätt garageinredning för att skapa ett snyggt garage som rymmer mycket. Tänk även på hur du kan utnyttja väggarna för att hänga upp saker.

Isolera garaget

Det finns många fördelar med att isolera garaget. Ett isolerat garage ger en bra förvaring som skyddar mot alla väderlekar. Dessutom kan du använda garaget som en verkstad utan att frysa.