Fixa till din ATV

Nu när sommaren snart är här bör du se till att din fyrhjuling är klar för start. Kanske behöver den service efter vintervilan eller ny utrustning för alla de utmaningarna som väntar.

Däck

En av de främsta fördelarna med en ATV är ett den kan ta sig fram i stort sett var som helst. Om du vill att din fyrhjuling ska ha bra terrängegenskaper behöver den också bra däck. Terrängdäck slits, framförallt om du inte bara kör i terräng utan också på asfalterade vägar. Är däcken på din ATV slitna bör du byta dem för att få ut mesta möjliga av din maskin.

Terrängdäck eller inte

Använder du din fyrhjuling i skogen behöver du rejäla och grovt mönstrade däck. Många som har en liten skogsfastighet använder sin ATV som en skogsmaskin, är du en av dem bör du satsa på däck med traktormönster. Om du främst använder fyrhjulingen som en skogsmaskin räcker det dock inte med grovmönstrade däck, du behöver dessutom en kran och en skogsvagn

Om du, liksom de flesta andra fyrhjulings entusiaster, främst använder fyrhjulingen för utflykter bör du dock inte sätta på terrängdäck. Kör du mest på grusvägar är allrounddäck ett mycket bättre alternativ. De är tystare och de håller dessutom längre.