Köpa bra vinterdäck till bra pris

Vintern är inte allt för långt bort, och det betyder bland annat att det är dags att tänka på vinterdäck. Som många vet så kan det bli rätt dyrt att köpa vinterdäck, och det finns väldigt många modeller att välja mellan. Men som tur är så finns det sätt att få ner priset en aning, här tänkte vi prata om några saker du kan tänka på innan du gör ditt köp.

Jämför priser

En bra början är att jämföra priser, det kan ibland skilja sig en hel del bland återförsäljarna. Letar man däck under hösten så kommer man se att många återförsäljare även har tidsbegränsade erbjudanden då och då, om man har tålamod så är det en bra idé att hålla koll på dessa för att sedan slå till när det dyker upp något riktigt bra. Det blir oftast billigare om du köper på internet istället för en verkstad, men kom ihåg att däcken kommer levereras till en verkstad där det kostar med montering och balansering.

En bra modell från förra året är fortfarande en bra modell

Även fast det är möjligt att få bra priser på årets senaste modeller så kan det fortfarande kännas lite dyrt. Något man då ska komma ihåg är att fjolårets testvinnare inte har blivit sämre bara för att bättre modeller kommit ut, däcket behåller fortfarande sina egenskaper. När nya modeller dyker upp på marknaden så sjunker oftast priserna på tidigare modeller trots att de är lika bra som förra året, därför kan det vara värt att ta en titt på däck som fått bra betyg förra året. Det är alltid bättre att lägga en extra slant på kvalitetsdäck som faktiskt är anpassade för det nordiska klimaten än att försöka köpa billiga däck från till exempel Kina. Väljer man däck som inte är anpassade för vårt klimat så kommer de helt enkelt inte prestera tillräckligt bra för att vara säkra. Satsa hellre på prissänkta alternativ från kända tillverkare.