Meka med din Motocrosshoj

Du som kör motocross vet att det är ett evigt mekande med din hoj för att den ska fungera hundra procent bra. Visst kan du lämna den till en verkstad men halva nöjet med motocross är ju att meka och själv utveckla sin hoj till att bli den bästa på banan. Ett problem för den som bor på landsbygden är att hitta delar, men det finns faktiskt lösningar på nätet. Innan du börjar meka, beställ hem det du behöver så att du kan avsluta ditt projekt.

Samma sak gäller bilar

För den som älskar veteranbilar finns inte alternativet att lämna in på verkstad som du gör med en modern bil. Även här är halva nöjet att skruva på den gamla kära ögonstenen. Som tur är arrangeras det ofta begagnade bildelsmarknader, ofta i samband med bilutställningar. Där kan man göra fynd och faktiskt hitta originaldelar till sin veteranbil.

Gå med i en klubb

Det är en uppmaning både till dig som kör motocross och till dig som skruvar på en veteranbil. För motocrossåkaren innebär det att han eller hon får tillgång till en motocrossbana att köra på. För veteranbilsentusiasten innebär det att träffa likasinnade som troligen har massor av reservdelar i garaget.