Pyssel under bilresan

På länga resor kan det bli tråkigt att vara passagerare. Visst, finns det oftast mycket att se utanför fönstret, till exempel fin natur och sevärdheter. Men om ni åker ofta längs samma rutt har du kanske sett allt förut. Då kan det vara roligt att ha något att pyssla med i bilen.

Något för alla

När barnen blir uttråkade på långa resor så har ni säkert olika lekar ni leker. Till exempel att leta efter specifika objekt längs vägen eller “Ett skepp kommer lastat”. Men som förälder så blir det ibland för mycket. Inte heller vill vi att alla ska sitta och stirra på diverse skärmar hela vägen.

Då skulle vi vilja föreslå pyssel som att virka eller sticka till exempel. Det är inte bara mormor som gör det nuförtiden utan det har blivit riktigt trendigt även bland yngre. De här färdigheterna är något som håller livet ut.

Det finns mycket annat roligt ni kan hitta på med garn. Att brodera är något lite äldre barn kan försöka sig på. För de mindre barnen kanske garnbollar, så kallade pom-poms, kan vara något. Klicka här för att se en uppsjö av garn-projekt för hela familjen. De kan lätt beställas hem ifrån nätet inför nästa långa bilresa.