Formel 1 2014

Efter 11 körda lopp i Formel 1 leder Nico Rosberg med 11 poäng över stallkamraten Lewis Hamilton. Hur det än går, vilken av dessa herrar som än vinner förar-VM, kommer Mercedes att vinna konstruktörs-VM. Det är knappast troligt att något annat stall som kan komma i närheten av vad stall Mercedes har presterat under 2014. Det är däremot en öppen fråga vem som vinner förar-VM.Formel 1

Hamilton har tappat

Tidigare under säsongen ledde Lewis Hamilton över Nico Rosberg som låg en bra bit efter Hamilton sedan han vunnit fyra race i rad i Malaysia, Bahrain, Kina och Spanien. Efter de racen har Hamilton fått se sig frånåkt av både Rosberg och Daniel Ricciardo, som ligger på tredje plats i förar-VM. Ricciardo kör för Red Bull Racing-Renault vilket skulle kunna vara en fördel då det är Renault som har konstruerat den nya V6-motor som alla använder i årets upplaga av F1. Ricciardo har dock många poäng att ta för att hinna ifatt ledarduon från stall Mercedes, trots en vinst i Ungerns GP.

Trean är mer lättippad

Det omöjliga i att ta in 30 poäng till Rosberg och Hamilton speglas även av oddsen för Ricciardo på olika spelsajter. Många sajter ger väldigt höga odds för Ricciardo som vinnare. Det är nästan lika långt från Ricciardo till fyran Fernando Alonso så det är nog ingen överdrift att redan nu tro på att Ricciardo är en säker trea i förar-VM.

Två jämnstarka och jämngamla förare

Både Hamilton och Rosberg är födda 1985 så de har flera år på sig att ligga kvar på topp och kanske bli ännu bättre. Båda är flyttfåglar på så sätt att Hamilton har sitt ursprung på Grenada i Västindien men bor i England. Nico Rosberg stammar från finska föräldrar men bor i Tyskland och är tysk medborgare. Nicos pappa, Keke Rosberg är även han en F1-förare även om han nu har pensionerat sig från tävlingsbanan. Keke Rosberg har tidigare vunnit förar-VM i F1.